Om oss 2017-07-13T21:04:37+00:00

Om oss

Ljungsleds Plantskola är en anrik fullsorterad handelsträdgård. Vi har vi ett stort noga utvalt sortiment av trädgårdsväxter för försäljning till både privatpersoner och företag. I sortimentet finns perenner, prydnadsbuskar, frukt och bär, medelhavsväxter och kryddor, träd, gräs, barrväxter och mycket mer. Vi bedriver ingen egen odling utan köper med stor omsorg alla växter från pålitliga, kvalitetssäkrade odlare i Sverige, Danmark, Tyskland och Holland.

I vår butik har vi förutom en mängd krukväxter och säsongsplantor även samlat handplockade krukor och inredningsdetaljer för både hem och trädgård.

vi finns i mörrum

_ sedan 1919

Sedan 1919 har vi funnits på samma plats, en plats som heter Ljungsleds – och som också gett upphov till vårt namn. Det är vårt lilla paradis på jorden och i fyra generationer har företaget verkat och frodats här. Närmsta ort är Mörrum som är känd för många genom sin vackra å – Mörrumsån. Välkommen till oss!

100 år i branschen

_ vår historia

År 1919 startade verksamheten på nuvarande adress av trädgårdsmästare Gustaf Mattson. Gustaf var en mycket välutbildad trädgårdsmästare med bakgrund från ett flertal trädgårdsskolor och ett antal praktikplatser utomlands.

År 1950 tog hans son Gösta Mattson tillsammans med sin hustru Britta över verksamheten och utvecklade den vidare. Under 1960-talet byggdes det mycket villor i Blekinge och plantskolan expanderade i takt med en ökande kundkrets.

1976 övertog bröderna Mats och Krister Mattson verksamheten efter sina föräldrar och under 40 år har de bidragit med sin kunskap till kunder i hela regionen.

År 2015 var det dags för fjärde generation att ta över, och sedan dess driver Frida Sjöholm, dotter till Mats, plantskolan vidare. Tillsammans med far, farbror och övriga medarbetare säkerställer hon att plantskolans kunskap och värderingar lever vidare i samma anda.

En fullsorterad handelsträdgård
och ett härligt utflyktsmål

I handelsträdgården har vi ett stort urval av noga utvalda trädgårdsväxter för försäljning till både privatpersoner och företag. I butiken hittar du handplockade finheter för hem och trädgård.

Under högsäsong kan du fika på smarriga godsaker och så serverar vi alltid ekologiskt kaffe. Kanske får du sitta ner en stund också, medan barnen leker och har kul på vår nya naturlekplats.

Ljungsleds Plantskola är ett omtyckt ställe för hela familjen, varmt välkommen!

• En fullsorterad handelsträdgård
  • Inspirerande miljöer
  • Expertrådgivning av utbildade trädgårdsmästare
  • Smarrig fika och ekologiskt kaffe
  • Naturlekplats för alla busiga barn
Följ Ljungsleds Plantskola på Facebook

_ för att ta del av våra erbjudanden och nyheter
event

Pimpa din pumpa

V 44 _ Höstlovsaktivitet

Vecka 44 har vi vårt traditionsenliga pumpapyssel för alla höstlovslediga barn. Mer detaljerad information kring dagar, tider och priser kommer framöver.