Trädgårdscafé & Naturlekplats 2017-07-13T20:53:02+00:00

Trädgårdscafé & naturlekplats

Under vår och sommar erbjuder vi god fika. Förutom ett par sorters kakor serverar vi också ekologiskt kaffe. För alla som är sugna på att svalka sig de varma dagarna finns det både kyld dricka och glass. Man får gärna sitta och njuta i vårt orangeri där man kan följa årstidernas skiftningar utanför fönsterrutorna. Runtom i handelsträdgården hittar du sittplatser på lite olika platser. Kanske blir en skuggig hörna din favoritplats?

För alla mindre barn finns en lekplats med sandlåda, rutschkana och andra roligheter. För föräldrarna som behöver vakta sina små står där en soffa lägligt placerad.

Naturlekplatsen ”Anders glänta”

_ där fantasin får vara med

För de lite större barnen med bus i kroppen finns en naturlekplats som vi kallar för ”Anders glänta”. Där kan man gå balansgång, svinga sig i träden, leka pirat och mycket mer. Naturlekplatsen ligger i en skogsdunge och är alltid öppen. Skyltar visar vart du ska gå för att hitta dit.

Ps. att naturlekplatsen kallas Anders Glänta har en alldeles särskild förklaring. Det gör den som ett fint minne av en djupt avhållen och saknad kollega till oss.

Event i orangeriet

Då och då ordnar vi tillsammans med andra partners event i vårt orangeri. Vi har haft italiensk afton, föreläsningar, tjejkvällar och barnkalas. Vill du veta mer om möjligheterna så hör av dig på info@ljungsledsplantskola.se

event

Äpplets dag

30 sept kl 11-15

Pomolog på plats för att sortbestämma dina äpplen och päron. Pomolog Sven Plasgård har med sig ett tjugotal äppelsorter och en del päronsorter. Om du vill att han sortbestämmer dina egna äppel och päron så ta med minst fyra stycken välutvecklade frukter av varje sort. Det fungerar inte med outvecklade, insektsangripna eller fallfrukt. Att bestämma en sort med bara en enda frukt att gå på kan vara väldigt svårt.

Fina erbjudanden, stort sortiment av fruktträd och bärbuskar samt färska ekologiska äpplen till försäljning.

Vi bjuder på äppelkaka och kaffe. Välkommen!