Trädgårdscafé & Naturlekplats 2017-07-13T20:53:02+00:00

Trädgårdscafé & naturlekplats

Under vår och sommar erbjuder vi god fika. Förutom ett par sorters kakor serverar vi också ekologiskt kaffe. För alla som är sugna på att svalka sig de varma dagarna finns det både kyld dricka och glass. Man får gärna sitta och njuta i vårt orangeri där man kan följa årstidernas skiftningar utanför fönsterrutorna. Runtom i handelsträdgården hittar du sittplatser på lite olika platser. Kanske blir en skuggig hörna din favoritplats?

För alla mindre barn finns en lekplats med sandlåda, rutschkana och andra roligheter. För föräldrarna som behöver vakta sina små står där en soffa lägligt placerad.

Naturlekplatsen ”Anders glänta”

_ där fantasin får vara med

För de lite större barnen med bus i kroppen finns en naturlekplats som vi kallar för ”Anders glänta”. Där kan man gå balansgång, svinga sig i träden, leka pirat och mycket mer. Naturlekplatsen ligger i en skogsdunge och är alltid öppen. Skyltar visar vart du ska gå för att hitta dit.

Ps. att naturlekplatsen kallas Anders Glänta har en alldeles särskild förklaring. Det gör den som ett fint minne av en djupt avhållen och saknad kollega till oss.

Event i orangeriet

Då och då ordnar vi tillsammans med andra partners event i vårt orangeri. Vi har haft italiensk afton, föreläsningar, tjejkvällar och barnkalas. Vill du veta mer om möjligheterna så hör av dig på info@ljungsledsplantskola.se

event

Trädgårdskväll med Kajsa Vildängen

TORSDAG 28 MARS KL. 18.30

Våren står för dörren och nu kliar det i trädgårdsfingrarna.
Tillsammans med Kajsa Vildängen välkomnar vi våren under en inspirerande trädgårdskväll på plantskolan.

Under kvällen håller Kajsa en härlig föreläsning under rubriken ”Att skapa en trädgård”.

Självklart bjuder vi också på massor av vårinspiration från plantskolan och under kvällen håller butiken öppet.
Varmt välkommen att fira in våren med oss!

Torsdagen 28 mars kl. 18.30
Kvällen kostar 195 kr per person.
Betalning sker på plats under kvällen. I priset ingår välkomstbubbel och snacks, föreläsning, rykande het soppa och nybakt bröd från restaurang Kronolaxen samt kaffe och kaka.

Anmälan sker via mail till info@ljungsledsplantskola.se eller på telefon 0454-50055.
Först till kvarn, begränsat antal platser. Anmälan är bindande.